Ljus

Ljus och värmeljus i olika storlekar och färger

Ljus har alltid symboliserat hopp och värme. De skapar en sublim stämning och frammanar en speciell atmosfär. När veken är tänd lyser levande ljus upp rummet. I vår webbutik erbjuder vi dig ljus och värmeljus i olika former, färger och storlekar. Läs mer

alla underkategorier på ett ögonblick

Kunder sökte också

Ljus Kategoribeskrivning

Ljus – kronljus, klotljus, blockljus

Vårt sortiment tar hänsyn till de olika varianterna för en mängd olika tillfällen. Du hittar spöljus och koniska ljus i en kategori hos oss. Bolljus och blockljus har var sitt. De höga kronljusen har alltid varit en elegant dekoration för bord och skänkar.

Oavsett om det är till jul eller på ett altare - kronljus är helt enkelt en del av festligheterna. De sfäriska ljusen och allmänt rundade ljusen passar å andra sidan in i extravaganta, men också med en romantisk atmosfär.blockljusen är däremot traditionella adventsljus till adventskransen.

Bland kron- och blockljusen hittar du särskilt högkvalitativa föremål. Till exempel är PURE-ljusen gjorda av det mer stabila stearinet istället för det konventionella paraffinet. Du kommer också att stöta på många Safe Candles. Med dessa ljus släcks veken av sig själv vid rätt tidpunkt, så att brandrisken minskar avsevärt.

De rustika ljusen erbjuder också ett speciellt utseende med sitt marmorerade utseende. Många av våra ljus är enfärgade. Med andra ord, de behåller sin färg tills de brinner.

Värmeljus

Förutom de smala, höga och sfäriska ljusen är värmeljusen särskilt populära. Traditionellt sett var de det beprövade tillbehöret för värmare för att hålla teet varmt i kastrullen placerad på värmaren. De kallas fortfarande för värmeljus, även om de för länge sedan fått fler användningsområden och är uppsatta för fler tillfällen.

Värmeljus finns ofta i ljusburkar som lyktor till balkongen eller trädgården. Men även stående på rad kan de runda platta ljusen sättas upp på ett stämningsfullt sätt.

Vi har även ljushållare

Men inte bara ljusen är en del av en chic ljusdekoration, utan givetvis även ljushållarna. Du hittar dem under lyktor & lyktor i kategorin sommar och ljushållare & lyktor i vårt julsortiment. Även värmeljus ser mycket mer dekorativ ut med rätt värmeljushållare av glas eller metall.

Doftljus

Om du inte bara njuter av glöden från ljusen, utan också vill känna en behaglig doft, ta då en titt på vårt utbud av doftljus. Du kommer att upptäcka ljus med sommarfriskhet eller juldofter som vanilj och kanel samt mycket speciella buketter.

LED-ljus – även med vax

LED-ljus används allt oftare, särskilt för ljushållare i slingor eller för andra ljusdekorationer där naturlig dekoration spelar en stor roll. Dessa konstgjorda ljus imiterar ofta det fladdrande levande ljuset på ett bedrägligt verkligt sätt. Många är även dimbara eller utrustade med timer eller har andra funktioner som lovar mer säkerhet eller komfort. För en särskilt bedrägligt verklig imitation kan LED-ljus beläggas med vax.

Våra LED-lampor hittar du i vår webbshop under fairy lights & LED för en förtrollande atmosfär inte bara vid jul.

Gravlykta

Ljusljuset som ett litet ljus av hopp är också en del av sorgen i många kulturer. Den ska visa de en gång älskade vägen till en annan värld eller till en annan plats eller tjäna som ett tecken på stilla minne. I själva begravningsfloristeriet spelar gravljuset en stor roll. Därför hittar du givetvis även gravljus helt i äkta vax eller med lysdioder i en separat kategori.

Cat-ID: 15