Denna trä- eller vinfat gjord av omålad ek levereras med stativ och är ett mästerverk av hantverk! Det gjordes av kompetenta hantverkare på traditionellt sätt från träet i den nordkaukasiska eken, som växer i de stora skogarna i norra Kaukasus i Ryssland. Det högkvalitativa och robusta träet av de 80 till 100 år gamla ekarna lufttorkas i 2 år innan det handgjordes till en högkvalitativ fat med galvaniserade trumringar och bivaxbearbetade kranar. Dimensionella toleranser och ojämnheter är inte en brist, utan vittnar bara om den mästerliga Böttcher-konsten.
Om träfatet delvis får vätskans färg, till exempel på grund av rött vin, ger det ett rustikt, rustikt utseende. Dessutom har träfat en obehandlad yta, så att tanniner släpps, särskilt i vin som lagras i det. Dessa ger en karakteristisk, grov anteckning av torrhet och påverkar således smaken på ett positivt sätt. Den fina ekaromen är en av anledningarna till att det är värt att köpa en sådan ekfat!
Det ädla vinet eller trätrumman finns med stativ, tunntrumma, kran och fyrdubbla band. Med en diameter på cirka 23 centimeter är den cirka 24 centimeter hög och rymmer cirka 5 liter. En rostning, d.v.s. en inre bränning ut ur cylindern, utfördes med den medelstora rostningsgraden, vilket också har en inverkan på smaken på vätskan som finns i trumman.
Storlek : ca 24 cm
Diameter : ca Ø23 cm
Volym : cirka 5l
Material : ek, metall, bivax
Yta : omålad
Rostning : Medium
Strapping : 4x